Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Sutra prolaz fronte, od utorka povratak ljetu

Posted by Darko on June 29, 2014 at 9:40 AM

Jugo koje je danas zapuhalo uvod je u novo pogoršanje vremena koje nam nastupa sa sutrašnjim danom. Ono u ovim trenucima ima već umjereno jake udare, a svoje jačanje će nastaviti u nastavku dana i u noći na ponedjeljak.


Na našem području zadržava se pretežno vedro vrijeme uz visoke temperature zraka koje u unutrašnjosti županije dosežu i vrijednosti iznad 32°C.


Našem području sa zapada kontinenta približava se hladna fronta koja će svojom glavninom naše krajeve zahvatiti sutra u prvoj polovici dana.


Prema večeri sa zapada se očekuje postupni porast naoblake, a u noći i jače naoblačenje uz mogućnost za slabu kišu ili neverin, a zbog južine i nabijanja toplog zraka pred frontu zadržavati će se toplo vrijeme uz temperature zraka od 22 do 24°C.


U jutarnjim satima ponedjeljka očekuje se prolazak glavnine fronte uz kišu, pljuskove, lokalno i grmljavinsko nevrijeme. Nerijetko uz grmljavinu može biti i tuče, pojačanog vjetra, a vrijedi i upozorenje za pojavu pijavica!


Prolazom fronte vjetar će okrenuti na umjerene sjeverozapadne smjerove i buru koja će se u nastavku dana smirivati pa ponovo prolazno pojačati u večernjim satima.


Od sredine dana na našem području očekuje se smirivanje vremena uz postupno raskidanje naoblake. Temperature zraka nakon prolaza fronte u padu i kretati će se od 18 do 24°C.


U utorak nastavak stabilizacije vremena uz postupni porast temperatura zraka.


Nastavak tjedna donosi nam povratak ljetu uz sunčano vrijeme i porast temperatura zraka.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments