?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Sutra i za vikend promjenljivo

Posted by Sibenik Meteo on October 1, 2018 at 5:05 AM

Plitka ciklona nad Ligurskim morem se produbljava i širi dolinu s frontalnim sustavom prema Jadranu gdje jutros prevladava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka od 20 do 22°C.


U nastavku dana uz jačanje juga sa mora će postupno doći do porasta naoblake, a kasno navečer na otvorenom moru i uz obalu očekuju se pljuskovi i neverini. I dalje ugodno toplo uz temperature zraka od 22 do 24°C.


Sutra u prvom dijelu dana pretežno oblačno uz kišu, pljuskove i neverine. U drugom dijelu dana postupni prestanak oborina, a prema večeri naoblaka će se raskinuti. Puhati će umjerena do umjereno jaka bura i levanat, a temperature zraka će se neznatno sniziti i kretati će se od 15 do 21°C.


Od srijede do vikenda očekuje se stabilizacija vremenskih prilika uz jačanje anticiklonalnog polja. Uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak temperature zraka će se kretati od 12 do 25°C.


Prema sadašnjim prognostičkim materijalima premještanje frontanog poremećaja tijekom vikenda donijeti će novo pogoršanje vremena uz kišu, pljuskove i neverine. Zapuhati će slabo jugo i jugozapadnjak, u nedjelju bura i sjeverozapadnjak. Temperature zraka kretati će se od 16 do 20°C.


Dakle pred nama je još jedan ugodno topao jesenski tjedan koji će nam donijeti na samom početku i u danima vikenda prolazno pogorašnje vremena i promjenljivo vrijeme.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments