?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Obilne oborine i bujice u Dubrovniku

Posted by Sibenik Meteo on October 2, 2018 at 2:20 AM

Grmljavinsko nevrijeme koje je noćas pogodilo dubrovačko područje, te jaka kiša koja pada od četriri sata jutros napravili su velike probleme u Dubrovniku.Prema mjerenjima AMP u samom Gradu do ovih trenutaka je izmjereno 105, a u obližnjom Orašcu čak 160 litara kiše po metru četvornome.


Gradske službe do sada su, kako saznajemo, imale čak 30 intervencija, a na terenu je trenutno 35 vatrogasaca podijeljenih u desetak grupa koje pumpama ispumpavaju poplavljene prostore. Očekuje se još intervencija nakon što građani odu na posao te vide situaciju u svojim poslovnim prostorima.


Kiše i povremene grmljavine tijekom noći je bilo i na našem području. Oborine su za razliku od dubrovačkog područja bile mnogo slabije i kretale su se na području županije od 1 do 19 litara po metru četvornome koliko je izmjereno na otoku Žirju.


Trenutno na našem području prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz umjerenu buru i levanat. Temperature zraka se kreću od 11 do 20°C. U nastavku dana se očekuje smirivanje vremenskih prilika uz postupno raskidanje naoblake.

DuList
 

Categories: Iz drugih medija

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments