Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

U dva sata izbrojeno 890 munja

Posted by Sibenik Meteo on September 2, 2019 at 11:35 PM

Najavljeni prolaz hladne fronte koja će otpuhati sparinu i vrućinu s ovih prostora i uvesti nas polako u jesen rano jutros iza 3h rezultiralo je razvojem jakog grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo šire šibensko i uglavnom priobalno područje pri čemu je grmljavinski senzor u dva sata vremena izbrojao čak 890 munja!


Intenzitet grmljavine


Prema mjerenjima AMP-ova najviše kiše je palo na krajnjem jugu županije, odnosno na Punta Planki gdje je postaja izmjerila 35 litara kiše po metru četvornome, a zatim sa 31 litrom slijedi Brodarica. Na širem gradskom području Šibenika izmjereno je od 18 do 25, na Žirju 18, Rogoznici, Drnišu i Vodicama od 11 do 14 litara kiše. Najmanje oborina od 2 do 5 litara palo je na zapadu i sjeveru županije. Na dijelu obale ovo su gotovo prve oborine nakon gotovo više od mjesec dana suše.


Uz kišu prolazom fronte probila je i umjerena bura s kojom je i osvježilo pa su se temperature zraka spustile i do 8 stupnjeva i kreću se od 17 do 20°C.


U nastavku jutra oborine će postupno slabiti i prestati, a do sredine dana očekuje se i raskidanje naoblake uz pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Uz umjerenu do umjereno jaku buru u odnosu na prethodne dane biti će ugodno uz temperature zraka od 18 do 26°C.


Web kamera Punta Planka

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments