Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Jake nevere i pijavice zahvatile Jadran

Posted by Sibenik Meteo on September 9, 2019 at 2:40 AM

U protekla 24h Jadran i to osobito njegov sjeverni dio zahvatio je niz izraženo jakih nevremena praćenih intezivnom grmljavinom, obilnim oborinama i tučom, a osim na moru prijavljene su i brojne pijavice koje su ušle na kopno te pričinile materijalnu štetu.


Kako piše Istramet portal ovaj poluotok se sinoć našao na udaru jakog nevremena praćenog tučom i obilnim pljuskovima ali i pijavicom koja je zahvatila kamp u Balama pri čemu je pričinjena velika materijalna šteta ali na sreću nema ozljeđenih. Postaje na zapadnoj obali u Poreču i Rovinju izmjerile su od 50 do 70, a tijekom vikenda ukupno i do 107 litara kiše po metru četvornome. Nevrijeme praćeno grmljavinom i tučom jutros je zabijelilo kvarnerske otoke, osobito Cres.


Kamp Mon Perin (Bale), foto: Robert Dremšak


Dalmacija je po pitanju nevremena prošla lišo jer se fronta koja se sinoć premještala sa sjevernog Jadrana došavši pred Zadar raspala i uglavnom preko Bukovice se premjestila na podinarsko područje. Upravo je kraj sjevernije od Drniša tijekom protekle noći imao oborine u prosjeku od 1 do 18 litara koliko je izmjereno u Kijevu.


Nestabilno vrijeme uz neverine i pljuskove i jutros prevladava na Jadranu, a prema prognozama raskidanje naoblake uz sve više sunčanih perioda nastupiti će u drugom dijelu dana. Uz slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka kretati će se od 18 do 25°C.


Otok Cres, foto: Crometeo

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments