Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Frontalni prolaz uz nevere i sutra jaku buru

Posted by Sibenik Meteo on October 2, 2019 at 12:05 AM

Sa sjeverozapada kontinenta prema Jadranu se primiče duboka dolina s frontalnim sustavom koja će u drugom dijelu dana i osobito večeras te u noći donijeti znatniju promjenu vremena uz grmljavinske oborine, a sutra na udare i zahlađenje jaku buru.


Danas do popodnevnih sati prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a tek lokalno postoji mala mogućnost za poneki slab pljusak. Navečer sa zapada će se jače naoblačiti uz kišu, pljuskove i lokalne nevere koje mogu biti i izraženije. Slabo do umjereno jugo puhati će sve do večernjih sati kada će prolazom grmljavinskog sustava i fronte prolazno okrenuti na pojačlan do jak sjeverozapadnjak i zapadnjak, a zatim na slabu do umjerenu buru. Temperature zraka će i dalje biti iznad prosjeka za doba godine i kretati se od 18 do 26°C.


U noći uz slabu do umjerenu buru prevladavati će oblačno vrijeme uz povremenu kišu, pljuskove i lokalne nevere. Ujutro će zapuhati umjereno jaka, na udare i jaka bura koja će donijeti postupni prestanak oborina uz raskidanje naoblake pa se od sredine dana očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka će sa burom koja će prema večeri postupno slabiti na umjerenu biti u padu i kretati se od 12 do 18°C.


Zbog prolaznog pogoršanja vremena, večerašnje grmljavine te umjerenog juga, Meteoalarm je za danas izdao žuto, a sutra zbog olujne bure u najavi je narančasto vremensko upozorenje.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments