Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Nastavak promjenljivog i nestabilnog vremena

Posted by Sibenik Meteo on November 8, 2019 at 4:30 AM

Brze izmjene fronti, sunčanih i oblačnih razdoblja s povremenom, a u zaleđu i lokalno obilnijom kišom nastaviti će se i u danima vikenda. Pogledom na sinoptičke materijale može se vidjeti da se dolina nad Jonskim morem popunjava, dok se nad Ligurskim morem produbljuje ciklona koja će se u narednim danima premještati preko Jadrana.
Vedra i tiha noć jutros je donijela nakon dugo vremena svježe temperature zraka koje su se na kninskom području spustile gotovo do nule, a prohladno je bilo i uz obalu gdje su se minimalne temperature lokalno spustile i do 9°C. U nastavku dana slabo levanat okrenuti će na jugo koje će do večeri brzo jačati na umjereno do umjereno jako te postupno okrenuti na oštro. U poslijepodnevnim satima očekuje se postupno naoblačenje, a navečer te u noći na subotu kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi. Temperature zraka biti će slične prethodnim danima i kretati se od 16 do 19°C.


U prvom dijelu noći očekuje se glavnina pogoršanja vremena uz kišu i grmljavinske pljuskove, a prema jutru oborine će postupno prestati uz djelomično raskidanje naoblake. Tijekom dana prevladavati će djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za lokalne pljuskove, osobito u zaleđu. Navečer ponovno na cijelom području uz jače naoblačenje postoji mogućnost za kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Oštro će u noći prolazno zamjeniti umjeren zapadnjak, a tijekom dana slab vjetar promjenljivih smjerova. Noćne temperature zraka biti će u porastu, dok one dnevne neznatno niže u odnosu na danas i kretati se od 12 do 17°C.


Prvi dio nedjelje ponovno će biti dosta nestabilan uz kišu i grmljavinske pljuskove koja će prema jutru postupno prestati uz raskidanje naoblake i pretežno sunčano vrijeme. Navečer se ponovno očekuje porast naoblake, a na moru su mogući slabi pljuskovi. Uz slabe vjetrove promjenljivih, prema večeri slabo do umjereno jugo temperature zraka će biti neznatno niže u odnosu na prethodne dane i kretati se od 12 do 15°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments