Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Toplije uz jugo i dosta oblaka

Posted by Sibenik Meteo on January 31, 2020 at 4:40 AM

Jadran se nalazi pod utjecajem polja povišenog tlaka zraka, a oslabljeni frontalni poremećaj sa zapada kontinenta premještaju se svojom glavninom sjevernije od nas. U danima vikenda očekuje nas slična sinoptička situacija pa će se vrijeme koje nam prevladava danas uz manju mogućnost za kišu i za stupanj do dva više temperature zraka nastaviti tijekom subote i nedjelje.


U nastavku dana prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz malu mogućnost za lokalno slabu kišu. Uz slabo do umjereno jugo maksimalne dnevne temperature zraka kretati će se do 14, a večernje spustiti do 11°C.


Umjereno do pretežno oblačno vrijeme nastaviti će se i sutra kada također postoji u odnosu na danas malo veća mogućnost za slabu kišu, ponajviše u zaleđu i to u kasnim večernjim satima i u noći na nedjelju. Temperature zraka uz slabo do umjereno jugo biti će slične današnjima.


Nedjelja će nakon noći u kojoj se očekuje prolazno slaba kiša tijekom dana donijeti djelomično raskidanje naoblake uz kraća sunčana razdoblja. U noći slabo jugo, a danju tiho ili uz slab sjeverozapadnjak će uz sunčane periode neznatno podignuti maksimalne dnevne temperature zraka do 15, dok se noćne neće spustiti ispod 10°C.


Dakle blaga zima u kojoj još nije bilo zamjetnijeg zahlađenja nastaviti će se i u danima vikenda, a period toplog vremena produljiti će se prema sadašnjim prognostičkim materijalima sve do sredine narednog tjedna kada će doći do prodora hladnijeg zraka i uz buru ipak zamjetnijeg pada temperatura zraka.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments