Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Crveni alarm: Orkanski udari vjetra

Posted by Sibenik Meteo on February 5, 2020 at 4:50 AM

Kako sa sjeverozapada prema Jadranu jača greben anticiklone, a duboka dolina odmiče na istok na malom području je došlo do velike razlike u tlaku zraka što je rezultiralo izrazito vjetrovitom vremenu u široj regiji, a osobito na Jadranu na kojem je proglašen crveni meteo alarm i gdje tramontana i bura iz sata u sat jačaju.


Da vjetar već ima olujne i orkanske udare pokazuju i mjerenja AMP iz kojih se može očitati da je do ovih trenutaka najjači udar NW vjetra izmjeren na Punta Planki i iznosio je 100.7km/h, dok ostale postaje u prosjeku mjere udare i do 90km/h! I dok uz obalu pri temperaturama zraka do 11°C prevladava pretežno sunčano vrijeme u zaleđu uz nešto niže temperature koje se kreću od 4 do 7°C prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremene slabe pljuskove susnježice i snijega.


U nastavku dana očekuju nas slične vremenske prilike pri čemu će vjetar jačati i kasno večeras i u noći osobito podno masiva Dinare, odnosno na širem kijevskom području imati orkanske udare koji se mogu prema jutrošnjim proračunima modela kretati od 150 do čak 180km/h!


Udari vjetra mogu večeras podno Dinare dosegnuti brzine veće od 150km/h, Meteoadriatic


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments