Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Promjenljivo uz brze izmjene vremenskih prilika

Posted by Sibenik Meteo on February 10, 2020 at 3:55 AM

Duboka ciklona sa sjevera progutala je veći dio kontinenta i donijela zapadnije od nas izrazito nepovoljne vremenske prilike koje su praćene vrlo jakim vjetrovima i obilnim oborinama. Sredozemlje se rubno sve do Jadrana nalazi pod poljem srednjeg i malo povišenog tlaka zraka i tako će se nalaziti veći dio tjedna. Od srijede do petka preko ili malo sjevernije od nas brzo će se izmjenjivati frontalni poremećaji, a zatim će polje povišenog tlaka zraka sa juga se proširiti prema sjeveru, a samim time doći će i do daljnje stabilizacije vremenskih prilika u danima vikenda.


Kako će se veći dio tjedna naši krajevi naći na rubnom utjecaju ova dva barička sustava vrijeme će biti dosta promjenljivo uz česte izmjene sunčanih i oblačnih preioda i smjera vjetrova te povremenu slabu kišu i pljuskove.


Umjereno do pretežno oblačno vrijeme pratiti će nas u nastavku dana te sutra pri čemu se tek lokalno očekuju slabe oborine. Umjereno jugo će sutra od sredine dana postupno okretati na jugozapadne i zapadne, prema večeri umjerene sjeverozapadne smjerove. Temperature zraka će biti u porastu, osobito one noćne, odnosno kretati će se od 11 do 16°C.


U srijedu se u odnosu na prva dva dana u tjednu očekuje više sunčanih perioda, a uz slab vjetar promjenljivih smjerova temperature zraka biti će slične ili se tek neznatno sniziti.


Pretežno vedra i tiha noć u četvrtak će donijeti malo niže temperature zraka, a zbog približavanja novog frontalnog poremećaja koji će se glavniom premještati sjevernije od nas u drugom dijelu dana će uz porast naoblake zapuhati slabo do umjereno jugo. Sustav bi se prema sadašnjim prognostičkim materijalima preko nas trebao premjestiti sredinom petka pa se u drugom dijelu dana očekuje okretanje vjetra na sjeverne i sjeverozapadne smjerove.


Daljnje jačanje anticiklone u danima vikenda donijeti će stabilizaciju vremena i pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova temperature zraka će za doba godine biti ugodne i kretati se od 4 do 14°C.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments