Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Potres smanjio opreativni rad DHMZ-a u Zagrebu

Posted by Sibenik Meteo on March 23, 2020 at 3:15 AM

U jučerašnjem potresu stradala je i zgrada DHMZ-a smještena na Gornjem gradu na Griču 3, kao i zgrada u Mesničkoj u kojoj je smještena hidrologija. Srećom žrtava i ozlijeđenih nije bilo, no materijalnu štetu, štetu na tehničkoj i računalnoj infrastrukturi tek treba utvrditi. Iz sigurnosnih razloga svi prisutni djelatnici udaljili su se iz zgrade (dežurni prognostičari, meteorološki motritelj na opservatoriju Zagreb Grič, informatičari i tehničari) te sada rade od kuće. Ovi novi uvjeti rada značajno otežavaju rad te molimo za razumijevanje, stoji u priopćenju kojeg je potpisala ravnateljicaBranka Ivančan-Picek.


Oštećenja na zgradi su ogromna i bez procjene statike zgrade nitko u njoj do daljnjega neće moći raditi. U tim uvjetima neki od produkata koje ste navikli pratiti na našim mrežnim stranicama neće biti moguće ažurirati zbog mogućih tehničkih problema. Vodeći računa o sigurnosti naših djelatnika, čim prije moguće, nastojat ćemo otkloniti sve poteškoće i učiniti produkte ponovo dostupnima.


Napominjemo da izrada upozorenja na opasne vremenske i hidrološke pojave kao i operativni prognostički rad za sada nisu ugroženi. I sve ostale usluge prema našim korisnicima nastojat ćemo ispuniti u najkraćem mogućem roku. Naša meteorološka postaja Zagreb Grič, koja nije imala prekida od početka uspostave mjerenja 1861., radi i dalje, jer iako nema motritelja automatska postaja radi.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments