Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Vedro uz slabe promjenljive vjetrove i iznadprosjeka toplo vrijeme

Posted by Sibenik Meteo on April 6, 2020 at 4:40 AM

Anticiklonalni greben koji se s istoka Europe pruža prema Jadranu jutros na našem području podržava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka od 17 do 22°C. Utjecaj stabilne anticiklone i polja povišenog tlaka zraka nastaviti će se u cijelom tjednu što će rezultirati stabilne vremeske prilike i suho vrijeme, a uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova temperature zraka će biti više nego ugodne, u zaleđu gotovo ranoljetne.


U nastavku dana prevladavati će vedro vrijeme uz slab vjetar jugozapadnih i zapadnih smjerova koji će poslijepodne okretati na sjeverozapadnjak i buru koja će puhati sasvim slaba u večernjim i noćnim satima. Temperature zraka na obali će u odnosu na jučer biti malo niže jer će vjetrovi s mora nositi svježinu, dok će u zaleđu ona izostati. Zbog toga će se danas maksimalne temperature zraka uz obalu kretati od 16 do 22, a u zaleđu od 20 do 24°C.


Slične vremenske prilike očekuju nas i u nastavku tjedna s iznimkom da će noćne temperature zraka u kotlinama zaleđa zbog izostanka vjetra i vedre noći biti malo prohladnije uz minimalce koje će se spustiti do 3°C. Danju će posvuda prevladavati vedro vrijeme uz slabe vjetrove koji će pratiti kretanje sunca, odnosno ujutro jugozapadnjak i zapadnjak, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak dok će večer i noć biti tihe ili uz sasvim slabu buru. Otvorena obala i otoci će u odnosu na zaleđe sredinom dana biti dosta svježiji pa će se tu mjeriti maksimalne temperature zraka od 15 do 18°C, dok će u zaleđu one lokalno u drugom dijelu tjedna penjati se i do 25°C!


I u danima vikenda će prevladavati slične vremenske prilike s naznakom da bi zbog približavanja slabijeg frontalnog poremećaja u drugom dijelu nedjelje trebalo doći do postupnog porasta naoblake, a vjetar će okrenuti na slabo jugo.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments