Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Katastrofalan potres pogodio Petrinju, osjetio se u cijeloj zemlji!

Posted by Sibenik Meteo on December 29, 2020 at 7:35 AM

Snažan potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.


"Intenzitet u epicentru ovog razornog potresa procijenjen je na VIII-IX stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. Očekuju se veće materijalne štete", izvijestila je Seizmološka služba na Twitteru.


Prve scene iz Petrinje su strašne, pola grada je razrušeno. Čuju se krici, ima ozlijeđenih i poginulih, javlja Index.hr.


U Petrinji je poginulo jedno dijete, potvrdio je gradonačelnik Darinko Dumbović za 24 sata. Majci čije je dijete poginulo pruža se pomoć.


"Ovo je strašno. Ima mrtvih, ima ozlijeđenih. Vidjeli smo jedno dijete da je poginulo na trgu. Centar Petrinje je uništen. Naših sedam inženjera je ostalo zatrpano u ovoj zgradi, ali smo ih uspjeli izvući. Ovo je katastrofa, šaljite svu pomoć koju imate. Šaljite nam mehanizaciju, ulice su zakrčene", rekao je jedan od inženjera koji je otišao procjenjivati štetu.
Veći dio Zagreba ostao je bez struje, automobili su u kolonama, tramvaji stoje, građani su na ulicama. Po centru grada čuju se policijske sirene.


U Zagrebu su evakuirane bolnice.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments